Donderdag 7 december 2017

Film 'Dag Max' vanaf nu online te bekijken

BERGEN OP ZOOM - De film 'Dag Max' van filmcollectief Chillground is vanaf deze week door iedereen online te bekijken. het vervolg op 'Dag Mannetje' werd eveneens zeer enthousiast ontvangen en is om veel redenen een aanrader.

Chillground is begonnen als initiatief van een aantal bevriende filmliefhebbers. Al op jonge leeftijd maakten ze filmpjes, reportages, sketches en youTube uitzendingen. Het resultaat werd gaandeweg steeds professioneler en daarvan zijn de twee speelfims, die beide in De Maagd zijn vertoond, zeker hoogtepunten te noemen.

Uitdaging

Vanaf nu is die tweede film dus ook door iedereen te bekijken. Voor de eerste gold dat al langer. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om een vervolg te maken. Naast dat er door heel veel mensen om werd gevraagd vonden de makers van deel één het ook dermate geweldig dat het naar meer smaakte. Bovendien zagen ze het als uitdaging om, met weer nieuwe technieken en kennis ter beschikking, de lat zowel inhoudelijk als filmisch nog hoger te leggen. Dat is zeker gelukt en daarvan kan iedereen vanaf nu zichzelf overtuigen.

Het verhaal

 

Als Max in de zomervakantie thuis komt wordt hij door zijn ouders verrast met wel heel zonnig nieuws: ze gaan op vakantie en wel die middag nog. Voor Max komt dit nieuws alleen helemaal niet zo goed binnen: hij heeft een vakantie vol voetballen en spelletjes spelen voorzien. Op vakantie met zijn ouders naar een of andere saaie camping is wel het laatste waar hij zin in heeft. Max raapt zijn enthousiasme bij elkaar en besluit: dit wordt een leuke vakantie!

 

Onderweg blijkt al dat niet alles gaat zoals afgesproken. Erik, de vader van Max, moet nog overwerken en gaat dat op de camping doen. Moeder Sofie wordt daar ook niet erg blij van en de sfeer in de auto op weg naar de camping daalt. Aangekomen op Camping ’t Wederzien, waar Max op zijn 4e al eens met zijn ouders is geweest, ontmoet hij de Campingbaas: een bijzonder figuur met een groen Campingbaas- pak, een fraai hoedje met wat veertjes erop en een prachtige krulsnor. De Campingbaas vertelt dat er voor kinderen niet veel te doen is op de camping en Max ziet inderdaad alleen maar oude bejaarde mensen rondlopen. Als de avond valt en de vouwwagen-tent is opgezet rijdt er een mysterieuze grote camper het terrein op. De camper wordt recht tegenover de vouwwagen van Max geparkeerd. Uit de camper stapt Jessica, een bekakte chique dame die nog snel de laatste zonnestralen van de dag mee wil pikken. Achter haar aan komt Julia: een leeftijdsgenootje van Max waar hij in eerste instantie niets van moet hebben. Wat heeft Julia allemaal voor stiekems te verbergen?

D​e film is vanaf nu gratis online te bekijken op youTube. Begin 2018 verschijnt een DVD met ook een 'Making of...', audiocommentaar en meer extra's.

 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties