Maandag 16 april 2018

'Je vraagt niet zomaar of iemand eenzaam is'

HASTEREN / BERGEN OP ZOOM - In het Elisabeth te Halsteren kreeg wethouder Yvonne Kammeijer maandagmiddag een bijzonder werkstuk aangeboden. Het is het resultaat van de noeste arbeid van een aantal dames op leeftijd, samen met kunstenares Aagje Pel. Eén van de voorbeelden van het seniorenproject ‘de Tijd van je leven’, dat ouderen een mooie tijdsbesteding wil bieden en ze vooral ook voor eenzaamheid wil behoeden.

Het project is een samenwerking van de gemeente, GGD west Brabant, Cultuur Compaan en Nieuwe Veste. En kunstenaars uit de regio dus. Aagje Pel heeft met een aantal dames een aantal malen workshops gehouden en één van de resultaten is het kunstige tafeltje dat de wethouder kreeg aangeboden, met de namen van de makers erop. Ze moet er nog een mooie bestemming voor vinden maar Kammeijer beloofde dat het een plek krijgt waar het door veel mensen wordt gezien.

Gecharmeerd

Er zijn door de gemeente een aantal trajecten in werking gezet om ouderen met elkaar in contact te brengen, in wijken en ook huizen als het Elisabeth. En daar is ‘de Tijd van je leven’ er één van, aldus de wethouder, Ze is erg gecharmeerd van de aanpak: “Er is zó veel cultuur in de regio. Daar moet je wat mee doen. Het stimuleert mensen en haalt ze soms zelfs uit een isolement. Dat is goed voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn.”

Drempel

Projecten als deze laten zien hoe leuk het kan zijn om met leeftijdgenoten creatief bezig te zijn. Er is namelijk genoeg te doen, van werkstukken maken tot dans, theater en zelfs schrijven. Er zijn alleen twee struikelblokken. De drempel is hoog soms, voor ouderen. Toegeven dat je eenzaam bent is niet eenvoudig en anderen durven het je niet zo maar te vragen, vertelt één van de dames uit de groep van Aagje Pel.

Toch is dit gezelschap superblij met het feit dat ze op deze mogelijkheden werden gewezen. Dat is namelijk het andere punt. Lang niet iedereen uit de doelgroep kent de mogelijkheden. Daar moet je vaak door je omgeving op worden gewezen, is gebleken. Wethouder Kammeijer en de organisatoren van ‘de Tijd van je leven’ hopen dan ook dat mensen dat doen.

Meer weten? Kijk eens op de website.

 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties