Donderdag 7 december 2017

Omroep Brabant met actie voor Voedselbank in De Zeeland

BERGEN OP ZOOM - Omroep Brabant is een actie begonnen om de Voedselbank te steunen. Brabanders worden opgeroepen lang houdbare producten in te leveren voor dat goede doel. Op donderdag 14 december staat de omroep daarom in De Zeeland.

De actie ‘Samen voor de Voedselbank’ ging afgelopen maandag van start er loopt tot en met de 15e. Wat opgehaald wordt gaat natuurlijk naar Brabantse gezinnen, verdeeld over de provincie via de verschillende voedselbanken. Op de website staat de oproep: "Om zoveel mogelijk spullen te verzamelen, hebben we alle hulp nodig en iedereen kan helpen! Neem even een kijkje in je kastjes, want veel van deze producten heb je waarschijnlijk al in huis staan."

Lang houdbare producten

Er wordt vooral gevraagd om lang houdbare producten, liefst dusdanig verpakt dat ze eenvoudig te stapelen en transporteren zijn. Voorbeelden zijn gemalen koffie, thee, soepen, rijst, pasta en pastasauzen, zoet beleg en lang houdbare melk. De Albert Heijn vestiging in De Zeeland is donderdag de 14e inzamelpunt voor producten als deze. Het inzamelpunt staat er van 10.00 tot 19.00 uur en vanaf 13.00 uur komt er tevens een live uitzending vanaf die locatie.

Er zijn ook andere manieren om de Voedselbank te helpen, zowel indidueel als in groepsverband. Bedrijven, scholen, verenigingen en dergelijke kunnen zelf ook acties opzetten. Op de Omroep Brabant website lees je er meer over.

Stockfoto: Pixabay/Christine Sponchia


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties