Maandag 13 november 2017

Politici ontsteld over rotzooi op straat na 11-11

BERGEN OP ZOOM - De 11-11 viering is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Mede omdat deze op zaterdag viel was het erg druk in de stad. De sfeer was prima maar veel afval is blijven liggen. Daar zijn een aantal Bergse politici niet blij mee.

BSD'er Louis van de Kallen plaatste een aantal foto's op Instagram, van de rommel die hij zondagmorgen aantrof. Met onderschriften als 'Met dank voor het aangenaam verpozen', 'Zo laat je de trots van Bergen op Zoom toch niet achter?' en 'Terrassen schoon de Grote Markt de Kragge!'.

Horeca aanspreken

Het CDA kwam maandagmiddag met een brief aan het college. Het afval lag er die ochtend nog steeds namelijk. Duoraadslid Stefaan Verheugt en fractievoorzitter Annette Stinenbosch geven aan te snappen dat de gemeente niet achter iedereen aan kan hollen om hun rotzooi op te ruimen. "Maar wij hopen dat er wel gesprekken met de horeca-ondernemers plaats zullen vinden om deze problemen aan te pakken", laten ze weten. Die zouden het deel voor hun bedrijf best zelf kunnen opruimen, vindt de fractie.

Tevens stelt het CDA voor om meer vuilnisbakken weg te zetten bij evenementen als dit, in samenspraak met de ondernemers en ondernemersvereniging Sterck. En als 11-11 in een weekend valt is het een idee om een extra schoonmaakronde te laten plaatsvinden, opperen Verheugt en Stinenbosch.

Foto's: Louis van der Kallen (Instagram)

 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties