Woensdag 16 mei 2018

Zeven illegalen vluchten uit vrachtwagen ter hoogte van Lepelstraat

BERGEN OP ZOOM / BRABANTSE WAL - De regio lijkt er ineens een nieuw probleem bij te hebben, als de gebeurtenissen van de afgelopen dagen zich althans blijven herhalen. Vandaag zijn voor de derde keer in korte tijd vluchtelingen uit een vrachtwagen gesprongen en er vandoor gegaan, deze keer ter hoogte van Lepelstraat.

Het ging vandaag om zeven mensen die zich hadden verstopt onder een zeil van een vrachtwagen. Dinsdag gebeurde bij Ossendrecht iets vergelijkbaars, met tien vluchtelingen. Zij zijn allen aangehouden, net als drie anderen uit een groep van vijf die bij de belgische grens werden ontdekt. De politie gaat vooralsnog niet uit van een verband tussen de drie pogingen ons land binnen te komen.

Lepelstraat

Door het incident was het verkeer op de A4 tijdelijk gestremd maar dat heeft niet lang geduurd. De daadwerkelijke vluchtpoging vond plaats op de weg richting Tholen, ter hoogte van Lepelstraat. De zeven personen zijn de polders ingevlucht en er is meteen een zoektocht gestart door de politie. Bij publicatie van dit bericht was nog niet bekend of er al mensen zijn aangehouden.

UPDATE 1, 16.14 uur:

De poltie meldt op Facebook: "De laatste berichten zijn dat deze richting Moerstraten zijn gelopen. Hier wordt met ondersteuning van de politiehelikopter naar uitgekeken."

UPDATE 2, 17.41 uur:

Van buurtbewoners hoorden we dat de vluchtelingen naar het Pottersbos zijn gerend en dat de politie er daar inmiddels vier heeft opgepakt.

Afbeelding: Pixabay/kalhh


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties