Problemen rolstoelers en scootmobielen worden gehoord

BERGEN OP ZOOM – Het is voor rolstoel- en scootmobielgebruikers niet overal op straat even handig manoeuvreren. Recentelijk haalde het CDA dit al in aan een brief, waarin ze een bijzonder wijze aankondigden om die dagelijkse praktijk ‘voelbaar’ te maken. Maar eerst komt er een gesprek met mensen die de praktijk aan den lijve ondervinden.

Op 18 juli komen scootmobielclub ‘Samen onderweg’ (van WijZijn Traverse Groep) en het CDA bij elkaar in het zaaltje van de Zoomflat aan de Burgemeester Stulemeijerlaan. Ze houden die ochtend om half tien een bijeenkomst waarbij een inventaristaie wordt gemaakt van obstakels voor rolstoelers en scootmobielen in de gemeente Bergen op Zoom. Namens de CDA-fractie zijn daar Erik verbogt, Albert van Egeraat, Hilde Martens en Annette Stinenbosch bij aanwezig.

Zelf ervaren

Het is de bedoeling dat later dit jaar raadsleden en enkele wethouders persoonlijk gaan ondervinden waar scootmobiel- en/of rolstoelgebruikers tegenaan lopen. Of rijden eigenlijk… Jet plan is om dan met een scootmobiel of (elektrische) rolstoel zelf een tochtje door de stad te maken, om te ervaren hoe het in de praktijk gaat. De bijeenkomst van 18 juli is onder meer bedoeld om een route samen te stellen die een aantal van die probleemsituaties bevat. Daarom is scootmobielclub ‘Samen onderweg’ nog op zoek naar mensen die voor dat tochtje door de gemeente hun vervoermiddel enkele uren ter beschikking willen stellen. Die kunnen bellen naar 06-31553800.

Dat nummer is tevens te bellen door mensen met tips of vragen. Zij kunnen natuurlijk ook naar de inloopochtend van 18 juli (09.30 uur) in de ontspanningsruimte van de Zoomflat komen.

Zie hier een eerder artikel over de aanstaande 'excursie' en de aanleiding hiervoor.

Voorbeeldfoto's: CDA Bergen op Zoom