Rommtech maakt nieuw stuur voor Delfts Solar Team

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie) / Foto's Rommtech: Het nieuwe stuur voor de NunaX waar duizenden kilometers op zonne-energie mee afgelegd gaan worden.

HALSTEREN – Het Halsterse bedrijf Rommtech heeft het nieuwe stuur voor het Vattenfall Solar team uit Delft ontworpen. In oktober doet dat team voor de tiende keer mee aan de World Solar Challenge van meer dan 3000 kilometer dwars door Australië, met in hun handen een stukje innovatie uit onze regio.

In 2015 heeft Rommtech het stuurtje voor de Nuna 8 ontworpen. Er was behoefte aan een simpeler en betrouwbaarder design dan op de vorige wagen, maar alle functionaliteit moest aanwezig blijven. Het ontwerp bleek solide en hield zich prima gedurende de ruim 3000 kilometer race dwars door Australië. De Nuna 8 won uiteindelijk zelfs de race!

World Solar Challenge 2019

Inmiddels is de World Solar Challenge 2019 in zicht en wordt het tijd voor een update. Rommtech en het Vattenfall Solar Team hebben de samenwerking weer opgezocht voor een vernieuwd design en de assemblage van een aantal gerelateerde printplaten voor in de door zonnecellen aangedreven NunaX.

Het proces

Eerst is het pcb-design herzien en zijn alle aanpassingen uitgevoerd. Hierna zijn de printplaten en de benodigde componenten besteld. Dan wordt de tinpasta aangebracht en vervolgens worden de componenten geplaatst. Na een korte reis door een heteluchtoven van 260 graden zijn de componenten aan de PCB gesoldeerd. Na een 3D inspectie is het nieuwe stuur klaar. Nu is het op naar de overwinning in 2019! De World Solar Challenge start op 13 oktober.

Meer weten? Check dan de website van deze Halsterse innovator.