Tientallen boetes bij brom-en snorfiets controles

Bergse agenten hebben donderdag op diverse locaties in Bergen op Zoom verkeerscontroles gehouden, hierbij zijn tientallen boetes uitgeschreven. De controles waren voornamelijk gericht op de technische staat van brom-en snorfietsen en een algemene verkeerscontrole. Van negen brom-en snorfietsen was de constructiesnelheid dusdanig te hoog dat ze een WOK status hebben gekregen.

De controles zijn gehouden aan de Halsterseweg, Antwerpsestraatweg en op Plein 13. Elf brom-en snorfietsen hebben een proces verbaal gekregen vanwege een te hoge constructiesnelheid, negen hiervan hebben een WOK status gekregen. Van één van de gecontroleerde voertuigen bleek de kilometerteller defect, ook hiervoor is een boete opgelegd.

Twee verkeersdeelnemers hebben een boete opgelegd gekregen voor het vasthouden van een mobiele apparaat tijdens het besturen van hun voertuig. Ook is een boete opgelegd voor het niet verlenen van voorrang. Twee personen hebben een boete ontvangen voor het niet dragen van een helm.

Vier personen zijn beboet voor het niet kunnen tonen van hun rijbewijs. Twee andere bestuurders reden zonder geldig rijbewijs. Agenten hebben ook een rijbewijs ingenomen welke als vermist was opgegeven.

Bron: 112markiezaten.nl