De organisatie van het Sinterklaasfeest in Bergen op Zoom sinds 1915.

Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom

Als op de eerste zaterdag na 11-11 de stoomboot met Sint en de Pieten de haven van Bergen op Zoom binnenvaart gaat het Sinterklaasfeest beginnen. In de stad organiseert stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom niet alleen de intocht, maar ook Sints Muziekspektakel, de kindervoorstellingen in theater de Maagd en de lampionnenoptocht op de laatste vrijdagavond voor 5 december.

Het allereerste officiële ontvangst van Sint Nicolaas door de burgemeester was in 1914. Er waren toen veel Belgische kinderen in de stad van de gezinnen die op de vlucht waren in de Eerste Wereldoorlog. Voor hen organiseerde de stad een speciaal Sinterklaasfeest en sinds toen was er elk jaar een warm welkom voor Sint Nicolaas en is in 1915 stichting Sint Nicolaas opgericht.

De stichting wil dat alle kinderen in de stad het Sinterklaasfeest mee kunnen vieren. Met de uitzendingen van Studio Pepernoot, evenementen die gratis zijn en dankzij een nauwe samenwerking met de basisscholen in het Sint Scholenpakket worden steeds meer kinderen bereikt. Zo wordt de sinterklaastijd voor ieder kind de meest gezellige tijd van het jaar!

Contact & openingstijden

Postbus 456 4600 AL Bergen op zoom

PR@sintboz.nl

06-40666853

www.sintboz.nl