Aantal autodiefstallen in Bergen op Zoom neemt toe

Bergen op Zoom – In het afgelopen jaar is het aantal autodiefstallen in Bergen op Zoom weer toegenomen. Vergeleken met vorig jaar zijn er dit jaar 35% meer auto’s gestolen, zo meldt Jesse Breeuwsma van de website Autoverzekering.nl.

“Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt Bergen op Zoom de afgelopen jaren een stuk onveiliger te zijn geworden. Vorig jaar werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 20 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gestegen tot 20 auto’s. Sinds 2016 daalde het aantal diefstallen ieder jaar, tot 12 in 2018, alleen de afgelopen 2 jaar zijn de aantallen weer opgelopen. Dit patroon komt overeen met het verloop in buurgemeente Roosendaal”, aldus een Breeuwsma die een conclusie op de vergelijkingssite Autoverzekering.nl aanhaalt. Deze conclusie is op basis van data van de politie.

Meer diefstal is hoger risico

Het stijgende aantal autodiefstallen is geen goed nieuws voor iedereen met een auto in Bergen op Zoom. Een toename van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verhoging van de autoverzekeringspremie. Hoe groter de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe meer risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Bergen op Zoom veel duurder zijn om te verzekeren dan in Zundert, waar jaarlijks veel minder auto’s worden gestolen.