Alweer het 22e Gròòt Berregs Diktee

BERGEN OP ZOOM – Op woensdag 20 januari organiseert Dialectgenootschap de Berregse Kamer voor de 22e keer ’t Gròòt Berregs Diktee. Het thema voor dit jaar is ‘Gelòòf d’t zellef?’ en aan de Bergenaren is gevraagd een verhaal te schrijven dat als schrijftest kan dienen. Acht inzendingen heeft De Berregse Kamer binnengekregen. Op de dicteeavond zal de winnaar bekend gemaakt worden en diens dictee wordt voorgelezen aan de deelnemers.

Alle ingezonden dictees worden op deze avond, gebundeld in een boekje, aan de aanwezigen uitgereikt. Voor de winnaar van de schrijfwedstrijd en voor de winnaars van het dictee staan weer prachtige prijzen klaar, beschikbaar gesteld door kunstenaressen uit de Gemeente Bergen op Zoom; Corrie Hagenaars, Floor de Groot, Paula Withagen en Marianne Gabriels.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door het vaste gelegenheidsorkest, dat als vanouds weer bij het thema weet aan te sluiten. Ook Prins Nilles III zal zijn opwachting maken, natuurlijk met gevolg. Kortom, het belooft weer een ‘leutege, Berregse n’avend’ te worden, die bol staat van het ‘diejelekt’ en erfgoed.

Gròòt Berregs Diktee, woensdag 20 januari, Vestzaktheater Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18. Aanvang 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur. Aanmelden (zeer gewenst om teleurstelling te voorkomen) via info@deberregsekamer.nl of 0164 254702.