Bestuurster Smart was waarschijnlijk onder invloed verdovende middelen

BERGEN OP ZOOM – De aanrijding op de Auvergnestraat van zaterdagmiddg is waarschijnlijk ontstaan omdat de dame die in de Smart reed verdovende middelen had gebruikt. Dat schrijft de politie in een bericht, waaruit ook blijkt dat ze daarvoor al op de Olympialaan tegen straatmeubilair was gereden en daarbij een nummerbord verloor.

Agenten kregen rond 17.00 uur een melding dat een voertuig op de Olympialaan tegen een verkeersgeleider zou zijn gereden. De bestuurder was doorgereden. Bij deze aanrijding was de kentekenplaat van de auto achtergebleven. Kort daarop kwam de melding van een frontale botsing tussen twee auto’s op de Auvergnestraat. Bij deze aanrijding raakten drie geparkeerde voertuigen beschadigd. Het bleek te gaan om dezelfde auto die op de Olympialaan schade had veroorzaakt.

Onder invloed

De automobiliste stond volgens een getuige bij een verkeerslicht op de Antwerpsestraat toen ze gas gaf en met hoge snelheid linksaf de Auvergnestraat in reed. Daar kwam ze op de verkeerde weghelft en reed frontaal op een tegenligger. Vermoedelijk is de 24- jarige bestuurster uit Bergen op Zoom onder invloed van verdovende middelen geweest. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Het 20-jarige slachtoffer uit Roosendaal is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht. Verkeersanalisten hebben op de plek van het ongeval onderzoek gedaan. De weg is enige tijd afgesloten geweest.

Bron: Politie.nl / foto: Bea Demmers