Bijkomen met Bea: Fiets ‘m erin!

Bea Demmers heeft een eigen Facebookplatform Bergse -politieke- Zaken en bij ons de rubriek: 'Bijkomen met Bea'. Op haar eigen wijze verwerkt ze politieke en bestuurlijke Bergse kwesties. Vandaag wil ze het hebben over het fietspad langs de Halsterseweg.

Fiets 'm erin!

Terwijl er geen geld is om een fietssnelweg naar Roosendaal aan te leggen, leek het Jim Bernaards van de VVD wel een goed idee om een fietspad aan te leggen van Bergen op Zoom naar Vlaanderen. Alsof daar dan wel geld voor is…

Maar er is nog meer ‘fiets’-nieuws. Er is nog altijd geen overeenstemming over de reconstructie van Halsterseweg Noord. Discussiepunt is nog steeds: moeten er twee enkele of een dubbel fietspad komen?

Nu liggen er twee enkele fietspaden, waarbij de grote stromen scholieren van en naar Bergen elkaar niet in de weg zitten. Want we weten allemaal dat scholieren graag 3 of 4 rijen dik rijden en bij een dubbel fietspad zou dat tot behoorlijke gevaarlijke situaties kunnen leiden, omdat tegenliggers gedwongen worden af te stappen of uit te wijken naar de rijbaan. Als die althans niet afgezet gaat worden met betonnen randen, want dan kan men helemaal geen kant op. Een dubbel fietspad betekent ook dat alle fietsverkeer langs één kant van de huizen gaat komen. Of dat nu zo wenselijk is?

Als het dubbele fietspad, zoals de verkeersdeskundige van de gemeente wil, aan de linkerkant (vanaf Bergen op Zoom gezien) komt te liggen, heeft dat ook grote gevolgen voor een bedrijf als bijvoorbeeld Bernaards Transport. Wanneer zij vanaf hun terrein de weg op moeten, zullen ze grote problemen ondervinden met het oversteken van dit fietspad waarbij ze moeten letten op fietsers die zowel van links als van rechts komen.

Eén van de argumenten vóór een dubbel fietspad zou zijn dat er dan meer parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Daar denkt men anders nooit aan, want bij elke reconstructie is Bergen op Zoom verdwijnen er massaal parkeerplaatsen!

Volgens de fietsersbond zou een reconstructie met fietspaden aan beide zijden gevaarlijke situaties op gaan leveren. Hoezo dan? Hoeveel ongelukken hebben zich er de afgelopen jaren voorgedaan?

De Gemeenteraad is nu aan zet, maar als de dorpsraad van Halsteren het al niet weet…

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl