Bloemenweide aan Vijverberg-zuid ingezaaid door schooljeugd en wethouder

BERGEN OP ZOOM – De Landelijke Zaaidag voor Bijen en Vlinders heeft dit jaar ook lokaal opvolging gekregen. Op initiatief van de gemeente, Stichting Food4Bees en Natuurpodium Brabantse Wal kwamen schoolkinderen naar de groene weide naast de Vijverberg om daar diverse bloemsoorten in te zaaien. Goed voor de bio-diversiteit van flora en fauna in de stad.

De kinderen werden welkom geheten door wethouder Patrick van der Velden. Hij vertelde het best uniek te vinden wat hier plaatsvond. Hij legde de jeugd uit dat Bergen op Zoom een paar jaar geleden tot 'Groenste Stad' was verkozen en dat toen al door Foof4Bees was gewezen op het belang van bijen. Die zorgen voor bestuiving van ander groen en natuurlijk voor honing. En dat, legde de wethouder uit, is belangrijk voor mensen met hooikoorts: "Als je iedere dag een klein beetje honing eet, wordt de kans op last van die allergie kleiner, omdat er hele kleine hoeveelheden stuifmeel in zitten en dat is goed voor je weerstand."

Smakelijke verrassingen

Daarna was het tijd voor het inzaaien. Met een behoorlijke club schooljeugd werden de aangelegde perken voorzien van een mengsel van aad en aarde. Voor de kids was er daarna nog wat extra's. Ze kregen fruit van de gemeente en broodjes en honing aangeboden van de winkels uit de buurt. Er was bovendien een quiz en voor de winnende klas stond heerlijke baklava klaar, aangeboden door de bakker aldaar.