Blog: Durf jij te vragen?

Durf jij te vragen?

Wij willen graag allemaal onafhankelijk zijn en dat lukt ook heel goed want écht alles kan online. Heel fijn natuurlijk dat je alles zo kan regelen, maar deze onafhankelijkheid heeft ook zo zijn redenen. De meesten van ons willen niemand lastig vallen en vragen. Iedereen heeft het al zó druk, moet ik dan ook nog komen klagen? Waar komt dit toch vandaan?

Door: Annelies Voss

Elkaar helpen is geen baan, maar een sociale actie. Maar het lijkt of je zwak gevonden wordt als je om hulp vraagt, bang voor een rare reactie. Niet iedereen heeft familie die altijd klaarstaat, dus run je het alleen, omdat de vraag om te helpen je niet aanstaat. 

Volgens mij, maar ik kijk vanuit mijn eigen perspectief, is het niet raar als iemand iets vraagt, alsjeblieft. Iets voor een ander doen, geeft voldoening en contact. Dat is wat online shoppen niet bereikt, want alle sites zijn intact maar persoonlijk, nee dat is té compact.

Misschien een boodschapje meenemen voor een ander, of een keertje koken, gezellig samen een rondje lopen. Het kost niet zoveel inspanning en tijd, de dankbaarheid en lach die volgen vervullen je echt niet met spijt. Onafhankelijk zijn is een goed streven, maar laten we niet langs elkaar heen leven.

Een stukje tijd, een glimlach of gebaar, dat maakt ons nog steeds mens, niet waar?

Liefs Annelies

Anne Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen website.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl