Bouw 24 woningen van uitbreiding De Markiezaten gestart

De bouw van de eerste 24 woningen van de nieuwste uitbreiding van De Markiezaten in Bergen op Zoom -Buurt 5- is gestart. Bijna alle woningen, die wordengerealiseerd volgens het duurzame en innovatieve woonconcept MorgenWonen van VolkerWessels, zijn verkocht.

In de nieuwe buurt De Markiezaten in Bergen op Zoom zijn de afgelopen jaren al heel wat woningen gerealiseerd, zoals aan de Zuidrand, Meander Noord en de Kievitsbloem. Er is nu ook met de bouw van Buurt 5 gestart. Op donderdag 13 juli kwamen alle toekomstige bewoners met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en VolkerWessels samen om de start bouw in te luiden en met elkaar kennis te maken. Vertegenwoordigers van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en MorgenWonen hesen twee vlaggen op het bouwterrein.

Ook wethouder Joey van Aken was van de partij. Van Aken: “De start van de bouw is weer een volgende stap in de realisatie van de Wijk Markiezaten. De bouw van deze uitbreiding draagt ook bij aan onze ambitie uit de toekomstvisie om van Bergen op Zoom een duurzame BeLeefstad te maken.”

Voor elk wat wils
Marco Bakx, ontwikkelingsmanager BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling regio Zuid: “Net als de vorige buurten in deze mooie woonwijk, biedt Buurt 5 voor elk wat wils, ook woningen in de betaalbare categorie. Ook mooi is, dat de woningen een zogeheten Woongereed-optie hebben, waarbij de woningen bij oplevering al voorzien zijn van vloerafwerking, afgewerkte wanden, trapbekleding, keuken en badkamer. De woning kan dus na oplevering bijna direct bewoond worden.”

Buurt 5 ligt aan de oostkant van Buurt 4, tussen De Kreukel en de Markiezaatsweg die de wijk doorkruist. Er komen uiteindelijk in totaal circa tachtignieuwbouwwoningen, bestaande uit hoek- en tussenwoningen (rijwoningen), twee-onder-een-kapwoningen en twee bouwkavels. De woningen zijn ontworpen door 4D Architecten Enter bv. De eerste woningen kunnen naar verwachting al eind 2023 worden opgeleverd.

Gebiedsontwikkeling De Markiezaten
In 2006 heeft BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling met de gemeente Bergen op Zoom een overeenkomst gesloten voor de gebiedsontwikkeling in De Markiezaten. Deze ontwikkeling is onder te verdelen in de deelplannen Meander, Zuidrand, Wal en Terpen.
In het gebied worden duurzame, betaalbare woningen voor een brede doelgroep gerealiseerd. Naast koopwoningen komen er ook middenhuur woningen, die worden afgenomen door BPD Woningfonds.
Kijk voor volledige informatie over het plan op www.nieuwbouw-markiezaten.nl

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven.