Boze bewoners Nieuwe Vesting balen van plan woonflat

BERGEN OP ZOOM – ‘Op de Weele’ heet het deelgebied van de nieuwe wijk waar flink wat commotie over aan het ontstaan is. Niet vanwege het woonproject dat er komt voor mensen met een beperking maar wel omdat er mogelijk een flat verrijst van zeven verdiepingen. Van dat plan wisten de huidige bewoners niets zeggen ze.

Een aantal buurtgenoten voelt zich echt gedupeerd. Er is nooit vooraf aangekondigd dat er mogelijk bouw zou komen van ongeveer 25 meter hoog. Er moeten zo’n 40 appartementen in het middenklasse huursegment komen en een drietal penthouses op de bovenste verdieping. Op eerdere tekeningen en in andere plannen was er blijkbaar geen sprake van zo’n groot gebouw. De woontoren staat zelfs niet ingetekend in een brochure die wonen in de wijk promoot, aldus een boze bewoner van de Prinsenkaai.

Haast is geboden

Bij een informatieavond op 3 oktober uitten al heel wat huidige en toekomstige bewoners hun ongenoegen over de plannen en daar gaat het niet bij blijven. Ze zijn zich via social media maar ook met zelf geïnitieerde bijeenkomsten aan het verenigen. Bezwaar maken moet snel want de termijn hiervoor verstrijkt al binnenkort. Ook daar zit een deel van de boosheid. De vraag is waarom ze zo laat zijn ingelicht. Voor de rest van de wijk geldt bovendien een maximale bouwhoogte van veertien meter. Dat er nu ineens een uitzondering gemaakt kan worden vinden veel betrokkenen maar vreemd.