Brand legt 2600 m2 heide in de as

BERGEN OP ZOOM – De brandweer rukte maandagmiddag met man en macht uit voor een brand op Landgoed Lievensberg. Het is niet de enige plaats waar natuur vlam heeft gevat helaas.


De brandweer blijft maar waarschuwen voor de droogte, net als boswachters overigens. De natuur is momenteel ontzettend kwetsbaar door de hitte. Brandgevaar ligt overal op de loer. Maandagmiddag was het op twee plaatsen in Bergen op Zoom raak.

Kinderen

De brandweer van Bergen op Zoom moest met spoed naar een heidebrand op het Landgoed Lievensberg. Een oppervlakte van ongeveer 2500m2 heide verwoest, tegenover het Appeltje aan de Balsedreef. Op dat moment waren diverse schoolkinderen in het bos actief in het klimbos en op de Moutainbike. De politie heeft uit voorzorg beide locaties ontruimd. Het lijkt er op dat de brandweer de situatie onder controle heeft.

Langs A4 ook raak

Daarnaast was er brand langs de A4. We kregen foto's van een bezorgde buurtbewoonster, die tot haar verbazing eerst brandweerwagens er aan voorbij zag rijden. Deze waren mogelijk op weg naar de andere brand. Kort daarop is ook deze brand geblust.

Bezorgheid bij omwonenden Biomoer

Bewoners van 't Laag, die zich al lange tijd verzetten tegen Biomoer (de vergistingsinstallatie op de grens met Roosendaal, red.) maken zich zorgen om de brandjes die zich geregeld om dit bedrijf manifesteren. Een buurtbewoonster* wijst op een recente brand in het Pottersbos, maar ook op een nieuw incident op Roosendaals grondgebied. Daar moest de brandweer maandagmiddag naar de Luienhoekweg. Omdat het bedrijf gassen produceert zijn veel omwonenden er absoluut niet gerust op.

* naam bekend bij de redactie

Foto 1: Brandweer Midden- en West-Brabant (Twitter)

Foto 2: Boswachter/fotograaf Erik de Jonge

Foto's 3 en 4: buurtbewoonster* Biomoer