Brievenbussen Asselbergsstraat opgeblazen met vuurwerkbom

BERGEN OP ZOOM – De 15 huishoudens van het appartementencomplex Noyelles, aan de Arnoldus Asselbergsstraat, zijn maandagavond opgeschrikt door een vuurwerkbom. Deze heeft het brievenbussenblok met de spreekinstallatie aan de straatzijde vernield. De daders zijn voortvluchtig en de bewoners zitten met de gebakken peren. "Dat zul je zien, dat zoiets nu nét voor de Kerst gebeurt." En ze zijn de overlast beu: "Hoever moet het nog komen voor er éindelijk een vuurwerkverbod komt in Bergen op Zoom…"

"Gisteravond om tien uur uur hoorden we een enorme knal", sprak een woordvoerder namens de bewoners. Hij had kort vóór de klap nog mensen met elkaar horen praten op straat, waarschijnlijk de daders. Pas de volgende dag werd de omvang van de schade duidelijk. "Toen zagen we dat de in één van de 15 brievenbussen vuurwerk is gestopt en de boel is opgeblazen."

Deurbel buiten werking

Enkele brievenbussen zijn niet meer te gebruiken en het gehele blok zal vervangen moeten worden, zo vrezen de bewoners. Niet alleen een deel van de bussen maar ook de achterliggende elektronica is beschadigd. Zo is een deurbel compleet weggeslagen door de klap. "Het moet echt heel zwaar vuurwerk zijn geweest", zegt een buurtbewoner die dinsdag rond de middag bezig is de schade tijdelijk te herstellen. Hij probeert zo goed en kwaad als het kan de brievenbussen weer in orde te brengen. "Want de post blijft wel komen, die moet ook bezorgd kunnen worden." De verzekering en de politie zijn inmiddels langsgeweest. Er wordt een onderzoek uitgevoerd maar vooralsnog zijn de daders spoorloos.

Mozartlaan

Het is de tweede keer in één week tijd dat brievenbussen worden vernield door illegaal zwaar vuurwerk. Eerder is een openbare brievenbus aan de Mozartlaan door vandalisten compleet opgeblazen. Daarbij kwam de kerstpost versnipperd op straat te liggen. Ook hier zijn de daders nog voortvluchtig.

Foto's en tekst: Han Verbeem