DigiTree vertelt over e-health in het Bravis ziekenhuis

INGEZONDEN MEDEDELING – Op de foto (Bravis): DigiTuin vrijwilligers Michael den Otter (links) en Arnie Tak (rechts) bij de DigiTree.

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Maandag 21 tot en met zaterdag 26 januari 2019 is het e-healthweek. In heel Nederland is er dan aandacht voor digitale toepassingen in de zorg (e-health). In het Bravis ziekenhuis kunnen patiënten en bezoekers kennismaken met de DigiTree: een menshoge, interactieve boom die verhalen vertelt over e-health. Bezoekers kiezen via een digitaal scherm over welke thema’s zij meer willen horen.

De DigiTree is te vinden in de DigiTuin: het informatiepunt voor patiënten over digitale mogelijkheden in de zorg. Op 21 en 22 januari staat de boom in het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom, op 23 en 24 januari in Roosendaal.

Kennismaken met e-health
Het idee en de uitwerking van de DigiTree komen van de vrijwilligers van de DigiTuin, waaronder Arnie Tak en Michael den Otter. Tak: “Op digitaal gebied gaan de ontwikkelingen razendsnel. Veel patiënten vinden dit spannend of hebben moeite om hierin mee te gaan. Via de DigiTree kunnen zij op een luchtige manier kennismaken met de voordelen van e-health.”

Escaperoom voor medewerkers

Bravis medewerkers testen zelf hun kennis van e-health via een escaperoom, die speciaal voor de e-healthweek is gemaakt. Via videoboodschappen krijgen zij opdrachten over digitale toepassingen die voorkomen in het ziekenhuis. Uit de oplossingen volgt een code waarmee de deelnemers kunnen ‘ontsnappen’ uit de kamer.

Innovatieplatform Brave

De escaperoom is een initiatief van Brave; het platform binnen Bravis dat e-health en innovatie stimuleert. Brave-lid Denise Verburgh: “Met e-health kunnen we de zorg verder verbeteren en patiënten meer inzicht geven in hun gezondheid. In de escaperoom ervaren zorgprofessionals zelf wat digitale toepassingen voor de patiënt kunnen betekenen.”

De e-healthweek 2019 is een landelijk initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, in samenwerking met diverse hoofdpartners. Organisaties in heel Nederland organiseren deze week activiteiten rondom digitale toepassingen in de zorg.