Eenmalige Energietoeslag voor Bergenaren met een laag inkomen

Huishoudens uit Bergen op Zoom met een laag inkomen krijgen een eenmalige energietoeslag van de overheid. Inwoners van de gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm (met als peildatum 1-1-2022), zullen een eenmalig bedrag van 800 euro per huishouden ontvangen.

Sommige huishouden krijgen de toeslag automatisch, maar krijgt u deze niet automatisch en denkt u er wel aanspraak op te maken? Bekijk dan de informatie hierover op de website van de ISD Brabantse Wal.

Hoe zit het met de extra € 500,-?

Het kabinet heeft aangekondigd om het voor gemeenten mogelijk te maken om via de categoriale bijzondere bijstand, een extra bedrag van € 500,- boven op de eerdere regeling van € 800,- uit te keren aan inwoners met een inkomen op het minimumniveau (gebaseerd op 120% van het sociaal minimumloon). Voordat de ISD Brabantse Wal met de aankondiging aan de slag kan, zullen de Brabantse Wal-gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom daar een besluit over moeten nemen. Dat zal naar verwachting in de loop van september aanstaande plaatsvinden. Houd u berichten hierover in de media in de gaten en ook de website van de ISD Brabantse Wal die hierboven is vermeld. Als er nadere informatie beschikbaar komt over de besluiten van de colleges van burgemeester en wethouders van de Brabantse Wal-gemeenten, kunt u die daar lezen en wanneer u al € 800,- hebt toegekend gekregen, krijgt u automatisch bericht over een verhoging.

Er is dus op dit moment geen mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor de eventuele extra 500 euro, zo laat de gemeente weten.