‘Gratis wildkamperen’ op de Boulevard ergernis van omwonenden

Op de foto: de meest uitéénlopende voertuigen dienen als slaapplaats, van camper tot omgebouwde streekbus. (Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: bureau Dubbelstraat)

BERGEN OP ZOOM – Bewoners van de apartementen aan de Rooverberg, die uitkijken op de Boulevard, ergeren zich aan overnachtende kampeertoeristen op de parkeerplaatsen bij het strandje. Daar zijn deze plaatsen niet voor bedoeld, zo stellen omwonenden, en ze eisen van de gemeente dat er gehandhaafd wordt.

“Sinds de gemeente een achttal parkeerplaatsen voor campers op de Boulevard heeft gerealiseerd, denken bepaalde camperbezitters dat hiermee een vrijbrief is afgegeven voor gratis kamperen”, aldus omwonende Ad van Broekhoven. “Het resultaat is dan ook, dat een deel van de bewoners van de Rooversberg tegen een groot aantal slaapboxen aankijkt.”

Kermisterrein

Het was de bedoeling dat de Boulevard een levendige aanblik zou gaan vormen, zo merkt hij op, maar niets is minder waar: in plaats daarvan hebben de bewoners nu een “gevarieerd uitzicht op een kermisterrein maar dan zonder de daarbij behorende attracties.”

Handhaven

De bewoners willen dat er opgetreden wordt tegen het wildcamperen. “Wij vragen ons dan ook af of de politie en of de gemeentelijke handhaving hetzelfde doet als de illegaal verblijvende camperbezitters, namelijk: slapen.”

De redactie is in afwachting van een reactie van de gemeente.