Herverdeling taken college: Economie naar Jacobs, Vrije Tijd naar Stinenbosch

De taken van de door ziekte gevelde wethouder Arjan van der Weegen (rechtsonder op de foto) worden nu door de overige vier overgenomen. Bij een terugkeer van Van der Weegen zal opnieuw een takenherschikking plaatsvinden, aldus de gemeente (Tekst en foto: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – De wethouders in het college van B&W hebben hun takenpakketten onderling herverdeeld. Daarbij zijn de taken van Arjan van der Weegen (GBWP) door overige wethouders overgenomen. Het college hoopt dat Van der Weegen, die geveld is door een ernstige burn-out, in januari weer aan het werk kan gaan. Dan zal opnieuw een takenherschikking plaatsvinden, zo laat een gemeentelijk woordvoerder weten. Het is echter niet gezegd dat daarbij de oude verdeling weer wordt hersteld: er ontstaat dan een nieuwe sitiatie waarbij op dat moment naar bewind van zaken wordt gehandeld.

In grote lijnen bestond de portefeuille van wethouder Van der Weegen uit twee onderdelen: Economie en Vrije Tijd, waarvan laatste is onderverdeeld in Sport en Cultuur & Toerisme. Economie is nu onderdeel van de portefeuille van wethouder Barry Jacobs (VVD), aldus een verklaring van het college. Het onderdeel Vrije Tijd is toegevoegd aan de portefeuille van wethouder Annette Stinenbosch (CDA).

Doorschuiven

Om te voorkomen dat de werklast voor Jacobs en Stinenbosch te groot zou worden, zijn enkele onderdelen uit hun bestaande portefeuilles weer doorgeschoven naar andere collegeleden. Zo heeft Jacobs een deel van zijn takenpakket overgedragen aan wethouder Patrick van der Velden (GBWP). Het gaat om de taken Ruimtelijke Ordening en Vergunningen. Het onderdeel Omgevingswet is nu ondergebracht bij wethouder Andrew Harijgens (GroenLinks). Ook Stinenbosch schuift een deel van haar portefeuille door naar Harijgens, namelijk Informatiemanagement & ICT-gegevensbeheer en Dienstverlening. Als het gaat om de vervanging van de burgemeester, zal wethouder Van der Velden optreden als eerste locoburgemeester.