Kellner Serveert: een muzikaal take-away menu voor de mensen thuis

Foto credits Ann Beckers & Freepik.com

BRABANTSE WAL – Een bezoek aan een optreden of voorstelling zit er niet in, met de beperkingen van corona. Singer-songwriter Elly Kellner (winnaar van de Tamoil Cultuurprijs 2019) komt daarom met een opmerkelijk initiatief en bereikt de mensen thuis. Met de actie ‘Kellner Serveert’ brengt ze een online, muzikaal keuzemenu. De liedjes inspireren, brengen troost maar ook afleiding in deze onzekere periode.

‘Kellner Serveert’ verwijst naar de van oorsprong Duitse beroepsnaam van de artieste: een keldermeester die in restaurants en herbergen de drankvoorraad beheert én de dranken uitserveert. Elly Kellner heeft de term een nieuwe, eigentijdse betekenis. “In deze tijden ben je waarschijnlijk genoodzaakt jezelf te bedienen. Maar ik heb iets bedacht dat ik je met alle liefde serveer”, zegt ze.

Voor elk wat wils

Kellner denkt eraan verschillende menu’s samen te stellen maar begint met een speciaal take-away menu op Paasmaandag 13 april: “Als je trek hebt in elke dag een kakelvers lied in je emailbox dan is dit voor jou. In één week tijd serveer ik je zeven gangen.” Haar nieuwe EP ‘I could have made a child’ nam ze begin dit jaar op en telt alvast vijf liedjes. “In het daaropvolgende weekend komen er nog twee bonustracks naar je toe. In elke mail zit een mp3, de bijbehorende songtekst én korte achtergrond informatie. De liedjes die in dit take-away menu worden geserveerd zijn nog nergens anders te beluisteren.”

Hoe het werkt

  • Stuur een email aan ellykellner@hotmail.com met als titel ‘Mag ik bestellen’. De kosten voor dit muzikale take-away menu zijn 10 euro. Een fooi voor de Kellner is uiteraard altijd welkom.
  • Je ontvangt de betalingsinfo (betaling gaat via bankoverschrijving) of desgewenst via een tikkie. – Zodra je betaling is ontvangen krijg je een bevestiging
  • Maandag 13 april kun je uitkijken naar de eerste gang.
  • Het afsluitende dessert kun je zondag 19 april verwachten.

Geef het menu cadeau aan een ander!

  • Voor 5 euro extra kun je ook een ander verrassen met de zeven muzikale gangen.
  • Vergeet hiervoor dan niet de naam en het e-mailadres door te geven van de persoon aan wie je het kado wilt doen.

Over Elly Kellner en de EP ‘I could have made a child’

Na een roerige periode stelde singer-songwriter Elly Kellner zich het doel om nog meer vanuit haar kwetsbaarheid te schrijven. In oktober 2019 ontstond zo het lied ‘Sharp corners’ dat gaat over (zelf)bescherming. Aan het eind van dat jaar schreef ze liedjes over verlies en de kunst van het loslaten.

Het verzachtende ‘I could have made a child’ zag op eerste kerstdag voor het eerst het licht. Zoiets kan geen toeval zijn. ‘Mountains of men‘ is een mooie afsluiter waarop zij wordt bijgestaan door John Lumpkin (USA) – drums, Sasha Shlain (Rusland/Zwitserland) – piano en synthesizer en Sandro Friedrich (Zwitserland) – bansuri fluit.

Lead- en achtergrondzang, gitaren, basgitaar, percussie, casio: Elly Kellner Geproduceerd door Elly Kellner, met bijdrage van BJ Baartmans. ‘Mountains of ‘men’ is co-geproduceerd door John Lumpkin en Sasha Shlain. Mix & mastering: BJ Baartmans, Studio Wild Verband (NL) 2019-2020

Zie ook de Facebookpagina van Elly Kellner (klik hier)