Melancholische Zorita in Theater Den Enghel

Zorita is de band gevormd rond de liedjes van de Belgisch/Spaanse zanger en songwriter Carlos Zorita Diaz. In de kern van hun muziek ligt een diep gevoel van verlangen, aantrekkingskracht en warmte ondergedompeld in een sonisch bad van sensualiteit, melancholie en mysterie met een duister randje.

Zorita, sinds 2010 gevestigd in Amsterdam, mixte hun liedjes met invloeden van over de hele wereld tot aanstekelijke popmuziek. Sommige van die invloeden zijn nog steeds latent aanwezig in hun nieuwe werk. Hun liedjes doen denken aan de Middellandse Zee, de Caraïben, het meer bij je oma’s huis en andere plekken die tot hun verbeelding spreken. Sommige mensen vergeleken het geluid van Zorita met Calexico, Lhasa de Sela en Manu Chao. Anderen typeerden ze als de huisband van Quentin Tarantino.

De muziek van Zorita heeft een zekere melancholie, en waar mogelijk zetten ze die graag op een mooi ritme. Want als je melancholisch gaat worden, kun je net zo goed met je heupen schudden.

Op onze site www.theaterdenenghel.nl vindt u de laatste actuele informatie en kunt u kaarten bestellen. Tot ziens in Theater Den Enghel. Zaallicht uit . . . Spot aan.