Mollerlyceum wekelijks geopend voor belangstellenden

BERGEN OP ZOOM – Het Mollerlyceum is haar voorlichtingsseizoen gestart. Vanwege de coronaperikelen gebeurt dit door wekelijks geopend te zijn voor geïnteresseerden en ook is het Moller dagelijks benaderbaar via WhatsApp.

Daar waar voorgaande jaren de aftrap plaatsvond tijdens de centrale scholenmarkt in november, het evenement waar alle scholen uit de regio ouders van leerlingen uit groep 7 en 8 informeerden om zo een gerichte keus samen met hun zoon of dochter te kunnen maken, is het dit schooljaar geheel anders.

Evenementenkalender

Binnen de scholen voor voortgezet onderwijs wordt er gekeken hoe en op welke manier ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 in de huidige tijd aan hun informatie kunnen komen. Het Mollerlyceum heeft een evenementenkalender, de ‘Inloper’, ontwikkeld die huis-aan-huis verspreid wordt. De school heeft ervoor gekozen om een palet van mogelijkheden te bieden met voor ieder wat wils; ouders, maar vooral de leerlingen van groep 7 en 8 hebben wat te kiezen.

Meerdere activiteiten

Via de QR-code op de inloper kan per activiteit ingeschreven worden. Uiteraard kunnen ouders en leerlingen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles in deze voorlichtingsperiode is er op gericht om het, op een Covid-19 vriendelijke manier, voor ouders en leerlingen zo makkelijk mogelijk te maken om de school te bezoeken en op een zo’n laagdrempelig mogelijke manier contact te zoeken met de school.

Hiermee biedt de school maatwerk op weg naar maart 2021; het moment voor groep 8 leerlingen om zich in te schrijven voor een school voor voortgezet onderwijs.

Bij vragen kunnen ouders en leerlingen appen naar 06-82643282.