Nieuwe afspraken regionale jeugdzorg

ZUIDWEST-BRABANT – "Gemeenten West-Brabant West en Juzt zijn eruit!", juicht de gemeente in een persbericht van donderdagmorgen. Bergen op Zoom, Halderberge, Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert gaan samen met Juzt aan de slag om, voor de rest van 2017, de jeugdzorg te verzorgen.

Bestuurlijke trekkers wethouder Arjan van der Weegen van de gemeente Bergen op Zoom en wethouder Corné van Poppel van de gemeente Roosendaal hebben de afgelopen maanden diverse gesprekken gevoerd met interim bestuurder Wouter Groot van Juzt. “En met succes”, vertelt Van Poppel. “We hebben constructieve en open gesprekken met elkaar gevoerd. We hebben met elkaar gekeken naar de mogelijkheden.”

Wethouder Van der Weegen:” Omdat we de zorg voor het kind het belangrijkste vinden.” Groot: “Beide partijen hebben elkaar op scherp gezet, met als doel continuïteit van kwalitatief hoogwaardige zorg die jongeren en gezinnen in de regio zo hard nodig hebben. Daarmee bevestig ik het belang van de zorg voor deze kwetsbare doelgroep.” De huidige afspraken stellen beide partijen in de gelegenheid zich grondig voor te bereiden op de langere termijn. Zo kan goede zorg voor de jongeren ook in de toekomst worden gegarandeerd. Voor 2018 volgt een nieuwe inkoopprocedure. “Juzt kan hier uiteraard gewoon aan deelnemen, mits ze aan de voorwaarden voldoen,” aldus Van Poppel.

Vragen van D66

Het persberich kwam kort na een brief van D66. Die partij wilde weten of er al concrete stappen waren dan wel werden gemaakt. Omer Duman en Jovita Dorigo vragen zich namens hun fractie in het schrijven af op een dergelijke functie niet op regionaal cq lokaal niveau moet plaatsvinden, vanwege de anonimiteit. Daar heeft D66 alvast z'n zin in gekregen, zo blijkt. Op landelijk niveau financieren en monitoren -waar de fractie ook om vraagt- gaat dus niet gebeuren, zo lijkt het.

Foto: Pixabay/thisguyhere