Officiële start bouw uitkijktoren bij Stayokay en Natuurpodium

BERGEN OP ZOOM – Het was natuurlijk een symbolisch eerste gat in de grond, dat wethouder Yvonne Kammeijer vrijdagmiddag aanbracht met een graafmachine. Met die handeling werd de bouw van de uitkijktoren bij het Natuurpodium en Stayokay aangekondigd.

Eind juni, of begin juli, dan moet ie er staan volgens architect Maarten Polkamp. De bouwtijd op locatie is slechts drie weken en ze beginnen er begin juni aan. Het zijn dan al grote elementen die eigenlijk alleen nog op locatie in elkaar worden gezet. Zo ontstaat een toren op de hoek van het pand, die uitzicht gaat geven over de boomtoppen. Je moet er een behoorlijk eind om je heen kunnen kijken straks. Het is daarnaast een goede mogelijkheid om vogels te spotten je hebt er uitzicht op het groene observatiedak dat kortgeleden is aangelegd op het dak van het hoofdgebouw.

Belangrijke functie

Wethouder Kammeijer is blij met deze aanwinst, die volgens haar voor nog meer bezoekers gaat zorgen bij Stayokay en het Natuurpodium. "En dat is belangrijk. We willen mensen nog veel vaker wijzen op de waarde van natuur en duurzaamheid. Dat moet al bij kinderen beginnen en daar is deze plaats dé gelegenheid voor."

Kabouterpad

In de eerste 2,5 jaar bereikte het Natuurpodium met het onderwijsprogramma al meer dan 10.000 leerlingen. Dagelijks nemen heel wat bezoekers een kijkje in het bezoekerscentrum, dat samen met het Klimbos veel verschillende mensen van de natuur laat genieten. En het blijft niet bij de nieuwe toren. Om de verbinding tussen het bezoekerscentrum en het bos zo sterk mogelijk te maken, opent het Natuurpodium binnenkort ook nog een Kabouterpad.