Omroep Brabant toont beelden pinautomaat fraude

 BERGEN OP ZOOM – Omroep Brabant besteedt maandag 21 september aandacht aan de zogeheten 'mousetrap', die op 1 juni bij een pinautomaat is geplaatst. In het opsporingsprogramma Bureau Brabant zijn beelden te zien van een vermoedelijke dader.  Bij een mousetrap verdwijnen biljetten bij geldopnames in een verborgen luik. Voor de klant lijkt het, alsof de pinmachine een storing heeft en geen geld uitkeert. De machines zien er bedriegelijk echt uit.

De mousetrap is maandagochtend 1 juni geplaatst bij een pinautomaat in de Wassenaarstraat. Dat is waarschijnlijk gebeurd rond negen uur 's ochtends. Achteraf is op de camerabeelden een man te zien die zich verdacht ophield bij de pinautomaat. Hij kwam aanfietsen en verrichtte wat handelingen bij de automaat. Deze handelingen waren echter te kort om te kunnen pinnen. Vandaar dat de politie graag wil weten wie deze man op de beelden is.

Maandagavond 21 september om kwart over zes is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending nagenoeg ieder uur herhaald, tot dinsdagmiddag kwart over vijf.

Brin: Politie RE Zeeland/West-Brabant

Fotobijschrift: Camerabeelden tonen een man die zich verdacht gedraagt bij de pinautomaat.