Peperbus nog even in het donker

BERGEN OP ZOOM – Het zal menig Bergenaar en binnenstadbezoeker niet ontgaan zijn: de Peperbus staat er de laatste tijd wat verduisterd bij. De verlichting in de uurwerken doet het nog maar de stenen kolos zelf moet het al even zonder doen.

Lange tijd had de Peperbus 's nachts een knipperlichtrelatie met de stad. Soms zag je 'm wel staan, dan weer bijna niet. Er leek een schakelaar of aansluiting te zijn die geregeld uitviel. De laatste tijd is het Bergse icoon structureel donker als de avond invalt. Best zonde, vond KijkopBergenopZoom.nl. Zeker in deze tijd van het jaar, met een ijsbaan en verder zo sfeervol verlichte stad.

We zijn eens na gaan vragen bij de gemeente hoe het zit. Woordvoerster Marije Romijn liet weten; "Er zit een storing in de verlichting van de Peperbus. Er wordt momenteel aan gewerkt om het probleem te vinden en zsm te herstellen." Laten we hopen dat het snel lukt om de toren weer in de schijnwerpers te zetten. Niet alleen vanwege de feestdagen natuurlijk maar ook vanwege de snel naderende Vastenavend.