Politie stelt onderzoek in naar brand in ‘leeg’ pand Vierlinghweg

BERGEN OP ZOOM – Rond middernacht gaf de brandweer het sein ‘brand meester’, na een fiks aantal uren druk te zijn geweest met de vlammenzee in een loods aan de Vierlinghweg. Er gaan nogal wat geruchten over het pand en de politie heeft inmiddels laten weten een onderzoek in te stellen.

De lezingen over wat er zich binnen bevond lopen wat uiteen, van asielzoekers tot drugslab, maar veel mensen zijn er van overtuigd dat het afgebrande pand niet leeg was. Officieel misschien wel, maar dat is wat anders.

Vluchtende mensen

Er was al snel het nodige publiek op de been om de spectaculaire fik te bekijken. Er hebben meerdere getuigen aangegeven dat ze mensen uit het gebouw zagen vluchten. Tevens doen de nodige geruchten rond over wat er zich binnen afspeelde en mogelijk de oorzaak van de brand was. Eén van de genoemde scenario’s betreft een XTC-lab. In een regio die bekend staat om grootschalige drugsproductie en -handel geen ondenkbaar scenario. In ieder geval heeft de politie aangekondigd onderzoek te gaan doen.

Foto: Ronald de Nijs