Pompejus-toren snel opgeknapt, wethouder is boos en gemeente doet aangifte

HALSTEREN – De balustrade van de Pompejus-toren is beklad met graffiti, meldden we eerder vandaag al. De gemeente Bergen op Zoom gaat aangifte doen van het bekladden van de toren.

Vandalen hebben graffiti aangebracht, aldus een persbericht van de gemeente. Wanneer dat precies is gebeurd, is niet bekend. Het is wethouder Arjan van der Weegen (Cultuur) een doorn in het oog dat mensen niet met hun vingers van monumenten, kunstwerken en gebouwen af kunnen blijven. “De toren is een publiekstrekker van de eerste orde", meldt hij. "Mensen komen van heinde en verre om de toren te bezoeken. Dan is het een domper als je boven komt en er allerlei aanstootgevende teksten te lezen zijn.”

Grof en kwetsend

Naast het doen van aangifte wil de gemeente zo snel mogelijk ervoor zorgen dat de teksten verdwijnen. Dat zal gebeuren door het laten schilderen van de balustrade op de toren. Opvallend is dat op social media sommige mensen het afdoen als kwajongensstreken, terwijl de teksten behoorlijk grof en kwetsend zijn hier en daar. Er is ook al diep in het hout gekerfd.Of dat eveneens wordt aangepakt en zo ja hoe, meldt het persbericht niet.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom