Rockband Triggerfinger begin april naar Gebouw-T

Poppodium Gebouw-T kondigt vandaag de exclusieve try-out van de bekende Vlaamse rockband Triggerfinger aan op donderdag 6 april.

De kaartverkoop start aanstaande donderdag via de link onderaan het artikel.

Triggerfinger is een wervelende driekoppige rockformatie uit Vlaanderen. Het trio staat bekend om hun energieke liveoptredens en hun rauwe rockgeluid. De band werd opgericht in 1998 en bestaat uit zanger/gitarist Ruben Block, bassist ‘Monsieur Paul’ oftewel Paul van Bruystegem en drummer Mario Goossens. Begin 2023 maakte Paul bekend dat hij stopt met de band; hij wordt vervangen door bassist Geoffrey Burton.

Het trio bracht in hun 25-jarig bestaan ‘slechts’ vijf studio-albums uit waarvan “Colossus” uit 2017 de meest recente is. Triggerfinger is dan vooral ook een band die je LIVE moet ervaren: strak, heavy en energiek. In 2012 scoorde de band een nummer één-hit met hun cover van Lykki Li’s “I Follow Rivers”. Na een radiostilte van een paar jaar, met solouitstapjes en een pandemie, is Triggerfinger weer klaar om te gaan spelen. Een volle zomeragenda staat in de planning, dus doen ze graag een try-out show in Gebouw-T, mét nieuwe bassist Burton. 

Voor publiek is dit een unieke gelegenheid want Triggerfinger speelt eigenlijk nooit in ‘kleine’ zalen zoals Gebouw-T.

Kaartjes zijn vanaf donderdag 10.00 uur te koop via www.gebouw-t.nl.