Rookverbod Grote Markt tijdens evenementen

BERGEN OP ZOOM – In navolging van een aantal grote Nederlandse pretparken en festivals gaat ook Bergen op Zoom een rookverbod krijgen tijdens activiteiten waar veel mensen tegelijk bij elkaar zijn. Er wordt verdeeld gereageerd op de nieuwe regel.

Joep Blokland, eigenaar van Biercafé De Loco, vertelt: "Eigenlijk had het nog niet uit mogen lekken. We wilden die nieuwe verordening op de Grote Markt met een campagne introduceren. Ik werd er echter over aangesproken door iemand van de anti-rooklobby toen er klanten bij waren en dan is zo'n verhaal zo de wereld in." Hij vertelt desgevraagd dat er zeer wisselend wordt gereageerd op dergelijke maatregelen en betreurt het dat ook de media er nu bij betrokken zijn. "Dat was absoluut niet de bedoeling."

'Gedoe' om locatie

Tijdens grotere evenementen komen voortaan -net als in de Nederlandse themaparken- rookzones waar de notoire liefhebbers hun tabakswaar dienen te nuttigen. Eén van de locaties komt waarschijnlijk bij de kruising Hoogstraat-Kerkstraat, over de andere lijkt men het maar niet eens te kunnen worden. Niemand wil zo'n zone voor de deur, kwam de KijkopBergenopZoom.nl redactie ter ore. Het is de bedoeling dat de nieuwe anti-rookregel nog voor het evenementenseizoen ingaat. De gemeente was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Stockfoto: © Pixabay/Gabriela Neumeier