Scholier (17) uit klas gehaald na mishandeling

BERGEN OP ZOOM – Een 17-jarige scholier uit Bergen op Zoom is woensdagmorgen uit zijn klas gehaald en aangehouden, nadat hij eerder die dag een 16-jarige schoolgenoot op straat zou hebben mishandeld. Het slachtoffer, ook woonachtig in Bergen op Zoom, werd aan de Burgemeester van Hasseltstraat om onbekende reden aangevallen en moest daarbij rake klappen incasseren. De 17-jarige is meegenomen naar het politiebureau en zit vast voor verhoor.

Tussen de twee jongeren ontstond rond 9.00 uur 's morgens op straat een handgemeen, ter hoogte van de Jumbo-supermarkt. Beiden waren op weg naar school. Volgens een verklaring van de 16-jarige werd hij uit het niets aangevallen en daarbij flink geslagen op zijn gezicht en bovenlichaam. Na de mishandeling is de verdachte weggegaan. Het slachtoffer heeft zich meteen op het politiebureau gemeld om aangifte te doen.

Aangehouden in de klas

Vervolgens zijn agenten naar de school van de vechtersbaas gegaan, waarop de jongen door een leerkracht uit de klas is gehaald. Daarbij is de jongeman aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nu nog vast, hij moet een verklaring afleggen over zijn betrokkenheid bij de mishandeling. (Archieffoto)

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant