Sint Nicolaas komt weer naar Halsteren!

HALSTEREN – Ze zijn blij! Sint Nicolaas komt weer naar Halsteren, laat Stichting Sint Nicolaas Comité Halsteren weten. Er volgen spannende maar mooie weken voor de Halsterse kinderen.

In de week van 16 november zal Sint Nicolaas een aantal Pieten vooruit sturen naar de basisscholen in Halsteren. Deze pieten zullen natuurlijk komen vertellen over de intocht maar ze gaan ook kleurplaten uitdelen. De kinderen kunnen hun ingekleurde tekeningen inleveren bij Sint Nicolaas, tijdens de intocht in Halsteren.

De kinderen die de 15 mooiste kleurplaten hebben ingeleverd, worden uitgenodigd om bij Sint Nicolaas persoonlijk langs te komen op zijn verblijfadres in Halsteren. Er wordt dan gezellig gezongen, de Sint en zijn Pieten zorgen natuurlijk ook voor wat lekkers en er wordt ook nog een verhaaltje gelezen voor het slapen gaan.

Officiële ontvangst en daarna feest!

Op zaterdag 21 november 2015 is het eindelijk écht zo ver. Sint Nicolaas komt dan samen met zijn Pieten om 14:30 uur aan bij Vogelenzang te Halsteren. Onder begeleiding van de Harmonie St. Cecilia Eensgezindheid en de Pietenband trekt de stoet vervolgens naar Het Oude Raadhuis. Daar wordt Sint Nicolaas officieel ontvangen. Na wat te hebben bijgepraat gaat de Goedheiligman rond 15:15 uur naar De Wittenhorst, voor een toneelstuk en om de Halsterse kinderen Sint Nicolaas een handje te geven. Natuurlijk kunnen zij hier tevens hun kleurplaat of verlanglijstje aan de Sint geven en ieder kind krijgt persoonlijk een snoepzak van de Sint. Ondertussen zal de Zwarte Pietenband met vrolijke muziek de kinderen aan het dansen brengen. Dat wordt een leuke en gezellige Sinterklaasmiddag in Halsteren, belooft het organiserende comité, en de toegang is vanzelfsprekend gratis.