S&L Zorg laat 1.500 zonnepanelen installeren

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – De komende weken krijgt S&L Zorg 1.500 zonnepanelen op de daken van haar zorgwijken. De panelen wekken ongeveer evenveel stroom op als het verbruik van 100 tot 120 huishoudens.

Circa 1.000 panelen worden geplaatst op Lambertijnenhof in Bergen op Zoom en circa 500 panelen op Sterrebos in Roosendaal. S&L Zorg heeft namelijk ook duurzame ambities. De investering in zonnepanelen is onderdeel van veel meer verbeteringen die al doorgevoerd zijn, zoals het gebruik van led verlichting, slimme sensoren en verbeterde afvalscheiding.

Compost

Daarnaast lopen er nog verschillende onderzoeken om de duurzaamheid in de nabije toekomst verder te verhogen. Soms biedt het duurzame beleid ook unieke kansen. Zo verzamelen en composteren bewoners van S&L Zorg bijvoorbeeld een deel van groenafval zelf en gebruiken dit in de moestuin.

Subsidie

Om de zonnepanelen te kunnen plaatsen is gebruik gemaakt van een subsidie (SDE) vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie is verdeeld over een periode van 15 jaar.

Afbeelding (uitsnede): Pixabay/Peggy und Marco Lachmann-Anke