Stevig ongeval op Lelyweg met meerdere gewonden

BERGEN OP ZOOM – Maandagmiddag zijn een vrachtwagen en personenauto met elkaar gebotst op de Lelyweg, bij de Theodorushaven. Daarbij vielen meerdere gewonden. Er kwamen de nodige hulpdiensten aan te pas.

Zowel ambulances als politie en brandweer rukten massaal uit om hulp te verlenen aan de slachtoffers. Ook een traumaheli kwam ter plaatse. Het ging om meerdere beknellingen en serieuze verwondingen. Er zijn twee van de vier gewonden onder toeziend oog van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat de toedracht van het ongeval nader onderzoeken.

UPDATE: De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een verkeerd ingeschatte voorrangssituatie. De vrachtwagen reed op de Lelyweg en wilde afslaan naar een bedrijf dat hier gevestigd is. De personenauto kwam de vrachtwagen tegemoet en bij het afslaan ontstond de aanrijding. De vijf inzittenden van de personenauto (allemaal dames, variërend in leeftijd tussen 34 en 55 jaar en afkomstig uit Roosendaal en Oudenbosch) zijn met ambulances overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Over hun verwondingen is nog niets bekend. De traumahelikopter is wel geland, maar kon zonder patiënten weer vertrekken. De chauffeur van de vrachtwagen, een Poolse man van 32, is overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Hij heeft een blaastest afgelegd, maar bleek niet gedronken te hebben. (bron: Politie.nl)

Tweet en foto van Officier van Dienst Peter Smaardijk.