Stichting WIJ(K) Bergse Plaat in de race voor ING-prijs

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Vanaf morgen is 't koers in Bergen, en ook Stichting WIJ(k) Bergse Plaat is volop in de race! Maar dan wél voor een serieus initatief: een donatie vanuit het nationale ING-stimuleringsfonds bij de actie 'Help Nederland Vooruit'. Door online mee te stemmen kunnen lokale initiatieven zoals WIJ(K) meedoen voor een prijs die varieert van 1.000 tot 5.000 euro. Stemmen kan nog tot en met zondag 10 februari! Klik de onderstaande link aan om naar de website te gaan en een stem uit te brengen.

Stichting WIJ(K) Bergse Plaat is als lokaal Bergs initiatief genomineerd bij de actie 'Help Nederland Vooruit'. De doelstellingen van WIJ(K): "Wij hopen het langer thuisblijven wonen van ouderen te ondersteunen, te stimuleren en te veraangenamen. Wij bouwen een netwerk op en helpen problemen op te lossen. Tevens bieden wij een warme, gezellige plek waar de Plaatbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Allerlei hulpverlenende instanties zijn op informele wijze aanwezig op onze ontmoetingsdagen, één keer per maand! Tevens gaan acht personen onder begeleiding van onze kok, samen maaltijden bereiden. Ze stellen het menu samen, doen boodschappen,maken de maaltijd klaar, dekken de tafels etc. Er worden dan vijf Plaatbewoners opgehaald die mee mogen komen eten. Zo ontstaan er hele fijne contacten!"

De campagne 'Help Nederland vooruit' wordt voor alweer het vierde achteréénvolgende jaar georgansieerd. Daarbij kunnen lokale initiatieven kans maken op een donatie van het ING Nederland fonds. Inwoners kunnen tot en met zondag 10 maart online hun stem uitbrengen; daarna worden de stemmen geteld en het prijsbedrag toegekend aan het winnende initiatief. De uitreiking is op zaterdag 9 maart.