Van den Kieboom verliest rechtzaak in kwestie Samarbete

BERGEN OP ZOOM – Diana van den Kieboom pakt het sportief op. "Ik feliciteer de gemeente Bergen op Zoom met deze uitspraak", zegt ze. Maar daarmee is de kous nog niet af. Er komt ook nog een uitspraak van de bestuursrechter en die zou wel eens anders uit kunnen vallen.

Volgens de gerechtelijke uitspraak die nu gedaan is kan de zorgonderneemster niet voldoende aannemelijk maken dat ze recht van eerste koop had betreffende het Samarbete pand. Volgens Van den Kieboom omdat de eerste mondelinge gesprekken niet zijn vastgelegd. Het verandert echter niets meer aan het feit dat het perceel nooit haar eigendom zal worden en daar legt ze zich bij neer: "Winnen is natuurlijk leuker dan verliezen maar ik respecteer de uitspraak van deze rechter."

Misleiding

Waar Diana zich echter maar moeilijk bij neer kan leggen is de wijze waarop ze zich behandeld voelt. "Ik houd er niet van als mensen zich niet aan afspraken en beloftes houden. Dan kan ik heel vasthoudend worden. Dit vonnis ga ik dan ook nog eens heel goed bekijken, onder meer met m'n advocaat. En dan beslissen we of we nog verdere stappen ondernemen. De rechter heeft zich namelijk niet uitgesproken over de misleiding en wijze waarop de gemeente met me om is gegaan." Ze wacht mede daarom ook nog even de uitspraak af van de bestuursrechter, medio maart. Die had beide partijen dringend geadviseerd opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. "Maar dat wilde de gemeente niet", aldus Van den Kieboom. "Die uitspraak zou dus best eens anders kunnen luiden."