Alliance Française wil de Franse taal en cultuur onder de aandacht brengen bij zo veel mogelijk geïnteresseerden.

Alliance Française afdeling Bergen op Zoom

De Alliance Française is een wereldwijde organisatie die haar hoofdzetel in Parijs heeft. Zij heeft als doel de Franse taal en cultuur te bevorderen en te verspreiden. In Nederland werd de Alliance Française des Pays-Bas opgericht in 1888. In ons land zijn er 33 afdelingen, waarbij meer dan 10.000 mensen zijn betrokken. Er zijn circa 7000 cursisten die Frans studeren, begeleid door 250 docenten, die opgeleid zijn in de Franse taal. De Alliance Française organiseert taalcursussen op vele niveaus en voor verschillende doelgroepen: privé, maar ook “à la carte”, bijvoorbeeld voor bedrijven. Deze cursussen zijn er primair op gericht de spreekvaardigheid te vergroten. Het onderwijs wordt onder andere ondersteund door de Culturele Dienst van de Ambassade van Frankrijk. Daarnaast bieden de afdelingen bijna maandelijks een culturele activiteit (lezingen, zang, theater, reizen in Frankrijk, kunst en cultuur, culinaire verrassingen) ter aanvulling van het Franstalig onderwijs. In Bergen op Zoom werd al een afdeling van de Alliance Française opgericht in 1938.  Als men lid is van de Alliance Française Bergen op Zoom houdt dit in dat men:
  • Gratis toegang heeft tot de culturele activiteiten van de Alliance Française Bergen op Zoom,       meestal in Wijkcentrum de Korenaere, Korenmarkt 7 in Bergen op Zoom.
  • Gratis toegang heeft tot de culturele activiteiten van alle andere afdelingen van de Alliance Française des Pays Bas.
  • Korting heeft in het restaurant van de Alliance Française op de Boulevard Raspail 101 in Parijs.
  • Korting heeft op een abonnement op En Route, een tweemaandelijks tijdschrift over Frankrijk, de Fransen en de Franse taal.
  • Korting heeft op de normale toegangsprijs bij vertoning van een Franse film bij Cinema Paradiso.
  Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.bergen-op-zoom.afpb.nl    

Contact & openingstijden