15 meiden van MollerJuvenaat op bezoek bij SABIC

Tijdens Girls Day op 16 mei gingen 15 meiden van MollerJuvenaat op bedrijfsbezoek bij SABIC in Bergen op Zoom.

Bedrijven door heel Nederland stellen op deze dag jaarlijkse hun deuren open om meisjes tussen de 10 en 15 jaar te laten kennismaken met bèta, techniek en IT. Op deze manier krijgen zij een beter beeld van de beroepen in deze sector waardoor de kans groter wordt dat zij voor een technische opleiding kiezen.

Kim van den Eijnden, Process Engineer bij SABIC: “Op of rond Girls Day ontvangen wij elk jaar meiden van lokale middelbare scholen die hun profiel nog moeten kiezen. We willen hen laten zien dat een technische omgeving geweldig kan zijn en welke mogelijkheden wij in huis hebben.”

Na een workshop ‘Wat is plastic’ kregen de leerlingen een planttour door twee fabrieken. Na de lunch mochten ze zelf aan de slag. Ze deden proefjes om de eigenschappen van producten van SABIC te testen, namen deel aan een quiz over de rondleiding van de ochtend – met een award voor de winnaar – en gingen tot slot op speeddate en maakten zo kennis met een aantal vrouwelijke medewerkers van SABIC.

Na afloop bleken ze erg onder de indruk van alles wat ze hadden gezien en gehoord. Een scholiere zei hierover: “Ik vond de rondleiding door de fabriek het leukst en was vooral verbaasd dat er al zoveel verschillende functies binnen één kleine sectie van het hele terrein zijn.”

SABIC is een wereldleider in gediversifieerde chemicaliën met het hoofdkantoor gevestigd in Riyadh, Saoedi-Arabië.