Aandacht in Bureau Brabant voor woningoverval Lepelstraat

LEPELSTRAAT – Op 26 maart werd aan de Lepelstraatse Kerkstraat een echtpaar overvallen, in hun woning. De daders zijn nog altijd niet gevonden. Daarom besteed het tv-programma Bureau Brabant aandacht aan de zaak.

Die ochtend werd er aangebeld bij het stel en de vrouw des huizes deed open. Op een kier weliswaar maar de deur werd door de overvallers ruw verder open geduwd en zij kreeg een mes op de borst gedrukt. Het echtpaar liet zich echter niet kennen en ging het gevecht aan met de criminelen. De daders zijn daardoor gevlucht.

Voor de uitzending is een reconstructie gemaakt van de angstige momenten, om kijkers een idee te geven van de ernst ervan. En natuurlijk in de hoop dat de signalementen alsnog worden herkend door iemand, zodat de daders alsnog worden gepakt. Een van de drie mannen was gemaskerd dus dat maakt het er niet makkelijker op.

De uitzending is op maandag 9 mei te zien op 18.15 uur bij Omroep Brabant. Daarna wordt deze een dag lang ieder uur herhaald. Kort na de eerste tv-vertoning is de aflevering eveneens te bekijken op de website van de omroep.