Actiegroep overhandigt petitie aan bestuur van het Bravis ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Donderdag 9 mei gaat de actiegroep Red Bravis Bergen om 10.00 uur de ingezamelde handtekeningen overhandigen aan het Bravis bestuur. De actie die twee weken geleden is gestart heeft bijna 3500 digitale handtekeningen en heel veel steunbetuigingen opgeleverd.

"Hoog tijd om onze stem te laten horen", meldt de actiegroep. "Niet in Wouw, niet in Roosendaal, maar in Bergen!" Wie er bij wil zijn, kan dat aangeven via de betreffende Facebookpagina. Er is enkele weken actie gevoerd tegen de sluiting van het Bravis ziekenhuis en dat leverde duizenden reacties op. Ook een aantal politici ondertekenden de oproep en er kwamen van buurtgemeenten veel steunbetuigingen binnen. Meer dan een kwart van de opgehaalde handtekeningen komt van het eiland Tholen. daar zijn de zorgen over de aanrijtijden groot.

Arrogantie

Volgens de initiatiefnemers was de actie tevens gericht tegen de arrogantie van de macht: "Het bestuur van Bravis heeft op geen enkele manier inwoners van de gemeente Bergen op Zoom of omliggende gemeenten geïnformeerd, ondanks herhaalde waarschuwingen van zowel gemeenteraden als de minister." Het feit dat Bravis de twee geplande informatiebijeenkomsten in Wouw houdt, ziet de actiegroep eveneens als een teken dat het bestuur niet wil luisteren.

Wie de petitie alsnog wil ondertekenen, kan dat via deze link doen.