Afvalkalender Saver voortaan digitaal

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Afvalinzamelaar Saver verstuurt vanaf 2020 niet meer standaard een papieren afvalkalender naar alle huishoudens in het verzorgingsgebied. Inwoners kunnen de informatie steeds beter vinden via de website van Saver of de Afvalwijzer ap’ op mobiele telefoon of tablet. Voor wie dat niet wil of kan, blijft er op aanvraag een papieren versie van de ophaaldata beschikbaar. Deze moeten inwoners dan wel zelf telefonisch of via mail bij Saver aanvragen.

Saver zegt digitaal beter in te kunnen spelen op de afvalvragen en als er iets wijzigt in de routes, ophaaltijden of data, is dat direct te melden via een bericht in de app. Er zijn verschillende redenen om gedurende het jaar routes aan te passen, bijvoorbeeld als de ophaalfrequentie verandert. Maar ook incidentele redenen als weersomstandigheden kunnen aanleiding zijn om tijden of routes te wijzigen. Daarnaast bespaart deze aanpak papier, wat weer goed is voor het milieu.

Briefkaart

Alle inwoners van de Savergemeenten (Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal en Halderberge) ontvangen tussen 5 november en 1 december een briefkaart in de bus met de mededeling dat de standaard papieren informatie alleen nog op aanvraag verkrijgbaar is

Voor wie toch een papieren overzicht wil

Er komt ook een vertaling van de app in het Engels, zodat ook anderstaligen beter bereikt worden. Via de Saver website is het afvalschema ook te downloaden en eventueel uit te printen. Wie toch een papieren versie van het ophaalschema wil kan dit bij Saver aanvragen, telefonisch via 0165-597777 of per e-mail via info@saver.nl. Saver stuurt dan kosteloos een overzicht van het betreffende jaar toe.