Agent in vrije tijd ontdekt gestolen motor op camping

BERGEN OP ZOOM – Een agent buiten dienst, die gisternavond in zijn vrije tijd door het bos fietste, heeft bij een camping aan de Bemmelenberg een gestolen motorfiets ontdekt. Bij controle van de kentekengegevens bleek dat het voertuig eerder deze week gestolen was aan de Borgvlietsedreef. De agent waarschuwde zijn dienstdoende collega's, die de motor bij een caravan aangetroffen; twee jongemannen van 17 en 21 jaar uit Bergen op Zoom zijn vervolgens aangehouden.

Rond kwart voor zeven 's avonds fietste de agent langs de camping en zag hoe een jongeman op een motor zich verdacht gedroeg. "De bestuurder droeg geen helm. Even later kwam er een andere jongeman; deze stapte op de motor en reed weg richting de ingang van de camping", zo meldt de politie. De agent vermoedde dat er iets niet in orde was en controleerde het kenteken van de motor via zijn diensttelefoon. "De motor bleek gestolen. Hij waarschuwde enkele andere agenten en gezamenlijk werd op de camping naar de bestuurders en de motor gezocht." Een uur later, rond half acht,  is de motor aangetroffen bij een caravan op het campingterrein. "Ook de jongelui waren daar aanwezig; deze zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Breda."

Aangifte

De politie laat weten een onderzoek in te stellen naar de gestolen motor en de rol van de twee aangehouden jongemannen. "De motor was gestolen van de Borgvlietsedreef, waarvan dinsdagmiddag aangifte was gedaan. De jongemannen zijn donderdag verhoord en kregen donderdagmorgen te horen dat ze langer vast blijven zitten."

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant