Alcoholcotroles na BoZtoberfest: drie automobilsten aangehouden

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagnacht zijn drie automobilsten aangehouden die te diep in het glaasje hadden gekeken. Vanwege de grote toestroom van bezoekers naar het BoZtoberfest hield de politie na afloop van het feest alcoholcontroles bij de uitvalswegen van het stadscentrum. In totaal ondergingen 94 bestuurders een blaastest.

In de Rooseveltlaan zijn tussen middernacht en 02.00 uur 74 blaastesten afgenomen waarbij twee bestuurders door de mand vielen. Een 28-jarige Bergenaar is betrapt met een overschrijding van bijna 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol (= 345 ug/l). Hij krijgt daarvoor een boete van 325 euro. Ook een 24-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom had te diep in het glaasje gekeken en blies 245 ug/l, wat hem een boete oplevert van 300 euro. Daarbovenop wordt hij, omdat de man een beginnend automobilist is, bij het CBR aangemeld voor een educatieve maatregel. Dat is een verplichte alcoholcursus die de Bergenaar in eigen tijd en op eigen kosten moet volgen.

Antwerpsestraatweg

Van 3.00 tot 4.00 uur stonden de controleurs bij de Antwerpsestraatweg. Daar zijn nog 22 blaastesten afgenomen. Een 32-jarige man uit Hoogerheide is na een ademanalyse voor een bloedproef meegenomen naar het bureau. De exacte uitslag daarvan is nog niet bekend. Daarnaast is in zijn auto een een kleine hoeveelheid softdrugs gevonden. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.