Alsnog aanhaken bij subsidiemogelijkheid verduurzamen koopwoningen

BERGEN OP ZOOM – Zelfs op tweede kerstdag zit GBWP niet stil. De redactie ontving een brief van fractievoorzitter Aydin Akkaya en raadslid Betsy de Kock, gericht aan het college. De partij wil dat wordt uitgezocht of ook onze gemeente aanspraak kan maken op een subsidieregeling voor huiseigenaren.

De fractie verwijst naar buurgemeente Roosendaal. Daar heeft een wethouder een subsidie binnengehaald van één miljoen euro, bedoeld om huiseigenaren te helpen hun woningen energiezuiniger te maken. Volgens De Kock en Akkaya in het kader van verduurzaming een belangrijk punt. Niet alleen huurwoningen moeten die aandacht krijgen van corporaties, ook eigenaren van woningen dienen die kansen te hebben.

Duurzame boost

GBWP noemt het een “gemiste kans” als Bergen op Zoom deze subsidiemogelijkheid niet aanvraagt. De partij roep wethouder Andrew Harijgens op er werk van te maken, hij heeft immer ‘duurzaamheid’ in zijn portefeuille. Het zou – zonder dat het ingewikkeld hoeft te worden – het Bergse woningenbestand een boost kunnen geven op dat vlak, is de overtuiging. Mits er goed advies op maat komt en financiële ondersteuning bij het inkopen van zaken als ledlampen en isolatiemateriaal. ”Op deze manier kunnen alle burgers wat doen aan hun woning als het gaat om gebruik en het drukken van energiekosten.” Namens hun fractie roepen Akkaya en De Kock het college op om uit te zoeken of ook hier nog gebruik is te maken van de regeling.

Image by laurence-ledanois from Pixabay