Bergse vestiging ’t Zusje grote kanshebber felbegeerde titel

BERGEN OP ZOOM – Spannende dagen voor restaurant ’t Zusje in de Blokstallen. Niet vanwege de topdrukte – dat zijn ze hier wel gewend – maar omdat de Bergse vestiging kans maakt ’t Zusje van het Jaar te worden. Het team hoopt op héél veel stemmen om die erkenning binnen te slepen.

We spreken rayonmanager Lisanne van Kaam en bedrijfsleider Pepijn Dijkwel, op een moment dat het nog éven rustig is. Maandagmiddag moeten de gasten nog komen en worden de voorbereidingen getroffen voor weer een drukke avond. Het restaurant is alle dagen open en zelfs op maandag zit het vol. Pepijn vertelt: “Eigenlijk gaat het al zo sinds de opening. Mensen weten inmiddels dat je, zéker als groep, al snel drie maanden vooruit moet boeken als je op een zaterdag terecht wilt kunnen. Daarom zijn steeds meer gasten voor andere avonden gaan kiezen en dat is net zo gezellig omdat het eigenlijk altijd druk is. Je zit hier nooit verloren in een leeg restaurant.”

Strenge selectie

De Bergse vestiging is nummer 27 in een nog altijd groeiend aantal Zusjes. In maart gaat er wéér een nieuw adres open en onderling wordt al jaren een spannende strijd gehouden: wie wordt ’t Zusje van het Jaar? Lisanne vertelt hoe die verkiezing werkt: “Een groot deel wordt bepaald door hoe je het door het jaar heen doet. Er komen geregeld mystery guests en die beoordelen je. Tevens zijn er de maandelijkse bezoeken vanuit het hoofdkantoor en auditrapporten. De scores van het hygiënebureau tellen mee maar ook de online recensies die je krijgt. En één kwart van de uitslag wordt bepaald door stemmen die mensen nu uit kunnen brengen. We staan op dit moment nummer één in die poll en hopen enorm dat dit zo blijft.”

Het succes van ’t Zusje is volgens de rayonmanager niet zo lastig te verklaren: “Het is het beste van twee werelden. Je kunt gastvrij à la carte eten of voor een vaste betaalbare prijs maar in beide gevallen mag je er de tijd voor nemen. En het is geen buffet, waarbij je je eigen eten moet halen. We bedienen onze gasten echt.” Pepijn vult aan: “En daar mag je de hele avond over doen, ook als je vroeg komt en pas laat weer weg wilt.” De collega’s hebben gemerkt dat het perfect past bij het Bourgondische Bergen op Zoom. Dat blijkt ook wel uit de complimenten die ze geregeld krijgen. Mede daarom hopen ze dat er heel veel mensen hun stem uitbrengen op de Bergse vestiging.

Stemmen

Vorig jaar won Nijmegen de erkenning en die locatie is opnieuw kanshebber, net als Apeldoorn. “Maar wij staan op dit moment bovenaan”, klinkt het trots als uit één mond. Het voelt nu al als een mooie waardering, vertellen Lisanne en Pepijn. Maar natúúrlijk hopen ze op nog meer stemmen. En wie die moeite neemt maakt zelf ook kans winnaar te worden. Allereerst verloot ’t Zusje landelijk twee dinerbonnen onder alle stemmers. Daarnaast mag het winnende team er ook nog eens vijf verloten onder de mensen die op hen gestemd hebben. Kans maken hierop en stemmen op Bergen op Zoom doe je hier (link).

Stemmen kan nog tot en met 31 december.