Ambtenaar Robert van Splunter in de race voor Beste Accountmanager Bedrijven 2016

BERGEN OP ZOOM – De samenwerking tussen ondernemers en lokale overheid, zoals een gemeente, is van groot belang voor de economie. Er werd zelfs een organisatie opgericht om dat te stimuleren. Die wijst dit jaar voor het eerst een gemeentelijke vertegenwoordiger aan als Beste Accountmanager Bedrijven. Eén van de drie kanshebbers is de Bergse ambtenaar Robert van Splunter.

De Stichting CLOK is opgericht in 2005, als landelijk initiatief, vanuit de gedachte dat het lokale niveau belangrijker wordt voor de economische ontwikkeling van Nederland. Er is dus veel aandacht voor samenwerking tussen gemeente en het bedrijfsleven. Daarom zet deze organisatie graag ambtenaren in het zonnetje die zich bovengemiddeld inzetten als schakel tussen die partijen. Er is een speciale verkiezing voor in het leven geroepen dit jaar. Op de longlist prijkte al de naam van de Bergse ambtenaar Robert van Splunter. Hij weet inmiddels ook bij de drie genomineerden op de shortlist te horen.

3-minuten-pitch

De jury heeft uit de lange lijst van aangedragen kandidaten een keuze gemaakt, op basis van een aantal criteria: een erkend dienstverlenende instelling, klinkende resultaten en positieve referenties van ondernemers uit hun werkomgeving. Er kwam dus heel wat bij kijken om tot die drie overgebleven namen te behoren. Wie zich werkelijk Beste Accountmanager Bedrijven 2016 mag noemen, wordt bekend gemaakt op woensdag 9 november in het Muntgebouw te Utrecht. Tijdens de Nationale Dag van Economische Zaken, voor een zaal vol met collega-accountmanagers, moet ook ambtenaar Robert van Splunter een 3-minuten-pitch houden.